07avgust2020

 Facebook ČKZ 

ckz

Zadnje novice

Domov

Pogovor o kritiki medijev in komuniciranja na FDV

Slovensko komunikološko društvo in Inštitut Časopis za kritiko znanosti vabita na pogovor o tematski številki Časopisa za kritiko znanosti naslovljeni politična ekonomija komuniciranja, ki iz kritičnega pristopa tematizira širše področje medijev in komuniciranja.

Gre za 259. številko revije, v kateri lahko poleg avtorskih prispevkov in štirih intervjujev (z Janet Wasko, z Danom Hindom, z Bredo Pavlič in z Brankico Petkovič) preberete tudi prevode nekaterih temeljnih besedil tega kritičnega pristopa.

Pogovor po potekal v sredo, 26. aprila, ob 12. uri na Fakulteti za družbene vede (predavalnica 20). Gostje bodo urednika tematske številke Jernej Amon Prodnik in Sašo Slaček Brlek ter avtorja prispevkov Lea Udovč in Marko Ribać.

Izhajanje - štirikrat letno

Časopis za kritiko znanosti izhaja štirikrat v letu: spomladi (okvirno konec marca), poleti (okvirno konec junija), jeseni (okvirno septembra) in pozimi (okvirno konec decembra). Občasno izdajamo dvojne številke revije.

Facebook like box

Časopis za kritiko znanostiČasopis za kritiko znanosti. Gre za uveljavljeno družboslovno in humanistično revijo, ki jo je v času študentskih nemirov v začetku sedemdesetih let ustanovila skupina radikalnih študentov in mlajših intelektualcev z namenom, da odprejo teoretski forum, kjer bo lahko nastopala tista znanost, ki se hoče oblikovati v toku refleksije najaktualnejših družbenih gibanj. Več ...