22marec2023

 Facebook ČKZ 

ckz

Zadnje novice

Domov

ČKZ, Sokolc in rogovci vabijo na prvo predstavitev 270. številke ČKZ, posvečene Avtonomni tovarni Rog,

v sredo, 7. februarja ob 19h, Sokolc, Novo mesto

 

Začetek leta je postala sodba okrajnega sodišča Novo mesto o izpraznitvi in izročitvi prostorov Sokolskega doma pravnomočna. Lani in predlani so bili na udaru koprski Inde, izolski Argo in ljubljanski Rog. Argumenti, ki spremljajo vse te (poskuse) izpraznitve, so vedno enaki in že boleče suhoparni: menda nam želijo le dobro, spravili bi nas radi na prava pota, v nevarnosti smo, tam so azbest, pa kemikalije, celo strešniki na – ne boste verjeli – strehi! »Saj razumemo,« pravijo vedno znova, »pridni ste, veliko ste dali mestu, ampak saj veste, lastnina in pravo.« Da niti prva niti drugo nista naravni zakon, jih seveda ne zanima.  

Uporabniki in uporabnice avtonomnih prostorov vemo, da smo trn v peti ustvarjalcem mestnih in državnih politikih. Preveč smo glasni, opominjamo jih na lastne neuspehe, kažemo jim, kako veliko se lahko naredi iz majhnega, če je le volja. Te pa imamo veliko, tudi za boj proti izselitvam. Zato rogovci in Časopis za kritiko znanosti, ki je bil vedno revija tistih, ki mislijo in delajo drugače, v sredo, 7. februarja, prihajamo v Sokolca, na razpravo o tem, kako smo in kako bomo še delovali.

 

Se vidimo tam!   

 

 

Izhajanje - štirikrat letno

Časopis za kritiko znanosti izhaja štirikrat v letu: spomladi (okvirno konec marca), poleti (okvirno konec junija), jeseni (okvirno septembra) in pozimi (okvirno konec decembra). Občasno izdajamo dvojne številke revije.

Facebook like box

Časopis za kritiko znanostiČasopis za kritiko znanosti. Gre za uveljavljeno družboslovno in humanistično revijo, ki jo je v času študentskih nemirov v začetku sedemdesetih let ustanovila skupina radikalnih študentov in mlajših intelektualcev z namenom, da odprejo teoretski forum, kjer bo lahko nastopala tista znanost, ki se hoče oblikovati v toku refleksije najaktualnejših družbenih gibanj. Več ...